Keuringen

Een huis kopen is een hele stap, niet alleen emotioneel maar ook financieel. En je aankoop moet natuurlijk op beide vlakken goed voelen. Daarom is het verstandig om vóór de aankoop te zorgen dat je een bouwtechnisch keuringsrapport hebt. Zo’n rapport geeft een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en welk onderhoud je kunt verwachten. Op die manier heb je meer inzicht in de te verwachten onderhoudskosten in de toekomst en kun je financieel een afgewogen beslissing nemen.

Wat is een bouwtechnische keuring?
Een bouwkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning met als doel de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij gaat het om zichtbare en soms ook “onzichtbare” zaken zoals fundering, dakbedekking, constructie, gevels, kozijnen, ramen etc. De waarde van een woning wordt voor een deel door de huidige staat van deze zaken bepaald. Daarnaast zijn dit zaken die in de toekomst voor flinke onderhoudskosten kunnen zorgen.

De voordelen van een bouwtechnische keuring: “Je hebt meer zekerheid over de bouwkundige staat van het huis dat je wit kopen. Je weel welk onderhoud er nu noodzakelijk is. Je weet wat voor onderhoud je op termijn kunt verwachten. Je hebt een sterkere onderhandelingspositie”. De uitkomst kan als ontbindende voorwaarde opgenomen worden in een (voorlopige) koopcontract. In sommige gevallen is bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een bouwkundig rapport verplicht.

BOUWKUNDIG ADVIESBURO NIJS
Noord Brabantlaan 303-307
(1e Verdieping, kantoor F6)
5657 GB Eindhoven
Tel.: 06-57663187
info@bouwkundigadviesburonijs.nl

PERSOONLIJK ADVIES - BOUWKUNDIG TEKENWERK- BOUWAANVRAAG - BOUWTECHNISCHE KEURINGEN