Aanvragen Omgevingsvergunning

Aanvragen Omgevingsvergunning

Als men bouwplannen heeft, begint het meestal met een tekening. Maar deze tekening dient ook ingediend te worden bij de gemeente om als bouwaanvraag behandeld te worden. Tegenwoordig is dat de Omgevingsvergunning.

De Omgevingsvergunning is een totale vergunning op het gebied van bouwen, milieu, natuur en ruimte. De omgevingsvergunning vervangt verschillende losse vergunningen, zoals de bouwvergunning, sloopvergunning, kapvergunning en milieuvergunning.

Wanneer heb ik een vergunning nodig?

Voor sommige bouwwerken heeft men geen Omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld voor een kleine dakkapel aan de achterkant van de woning. Voor een dakkapel aan de voorkant van de woning, dient men altijd een vergunning aan te vragen.

Het invullen van de formulieren voor het aanvragen van de Omgevingsvergunning is dusdanig uitgebreid dat menige particulier hier niet zelf uit komt. Uiteraard ontzorgen wij u hierbij.

De legeskosten welke de gemeente voor deze aanvraag rekent, zijn uiteraard voor de aanvrager zelf.

“Mari Nijs is een prettig persoon in de omgang en voor het leveren van divers teken- en advieswerk zet ik ze graag in. Ze hebben ook een architect in huis die goed werk kan leveren qua ontwerp en geveltekeningen”

Daan Erkelens

Erkelens Vastgoedadvies & Projectmanagement

“Bouwkundig Adviesburo Nijs is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Men reageert snel op uitvragen, stellen duidelijke offertes op en komen hun afspraken na. De adviezen en rapportages zijn uitgebreid en helder.”

Chantal Dupuis

Accountmanager bij Parkstad Inspecties