Bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring

Een woning kopen is een hele stap, niet alleen emotioneel maar ook financieel. En je aankoop moet natuurlijk op beide vlakken goed voelen. Daarom is het verstandig om vóór de aankoop te zorgen dat je een bouwkundig keuringsrapport hebt. Zo’n rapport geeft een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud je kunt verwachten. Op die manier heb je meer inzicht in de te verwachten onderhoudskosten in de toekomst en kun je financieel een afgewogen beslissing nemen.

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woning met als doel de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij gaat het om zichtbare en soms ook “onzichtbare” zaken zoals fundering, dakbedekking, constructie, gevels, kozijnen, ramen etc. De waarde van een woning wordt voor een deel door de huidige staat van deze zaken bepaald. Daarnaast zijn dit zaken die in de toekomst voor flinke onderhoudskosten kunnen zorgen.

Voordelen

De voordelen van een bouwkundige keuring: “Je hebt meer zekerheid over de bouwkundige staat van de woning die je zou willen kopen. Je weet welk onderhoud er nu noodzakelijk is. Je weet wat voor onderhoud je op termijn kunt verwachten. Je hebt een sterkere onderhandelingspositie”.

De uitkomst kan als ontbindende voorwaarde opgenomen worden in een (voorlopig) koopcontract. In sommige gevallen is bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een bouwkundig rapport verplicht.

Kosten opname en rapportage:
0-450 m3           : 315 euro (incl. BTW)
451-700 m3       : 365 euro (incl. BTW)
701-900 m3       : 415 euro (incl. BTW)
901-1100 m3     : 465 euro (incl. BTW)

Uitgangspunt hierbij is wel dat het in en rondom Eindhoven (en randgemeentes) is qua opname. Bij grotere objecten en grotere afstanden maken wij vooraf altijd een specifiek prijs.

“Mari Nijs is een prettig persoon in de omgang en voor het leveren van divers teken- en advieswerk zet ik ze graag in. Ze hebben ook een architect in huis die goed werk kan leveren qua ontwerp en geveltekeningen”

Daan Erkelens

Erkelens Vastgoedadvies & Projectmanagement

“Bouwkundig Adviesburo Nijs is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Men reageert snel op uitvragen, stellen duidelijke offertes op en komen hun afspraken na. De adviezen en rapportages zijn uitgebreid en helder.”

Chantal Dupuis

Accountmanager bij Parkstad Inspecties